Loading

ЗА НАС

Дентална клиника Svedent е основана през 2004 година от д-р Светослав Величков и д-р Деница Кафелова, за да могат да предложат на пациентите най-доброто и качествено лечение на своите пациенти. След основаването на клиниката преминават десетки следдипломни курсове и лекции и постепенно утвърждават клиниката като една от най-добрите в София. През 2009 година към екипа се присъединяват д-р Божидар Кафелов и д-р Мила Горбунова. От този момент развитието на клиниката продължава като всеки член на екипа се профилира в областта, която най-много обича и благодарение на постоянното продължаващо обучение, което денталните лекари от Svedent преминават, се формира стабилен екип, който прадлага пълната палитра от дентални лечебни процедури. Към екипа през 2013 се присъединява и д-р Роксана Тодорова и така се завършва облика на дентална клиника Svedent! Заедно с прекрасните ни асистенти и администратори и едни от най-добрите зъботехници в България, дентална клиника Svedent Ви предлага стоматологични услуги на световно ниво, при което ръка за ръка вървят комплексният подход при лечението на пациента и индивидуалното отношение и грижа.

Д-р Светослав Величков

Д-р Светослав Величков

Д-р Светослав Величков се дипломира като лекар по дентална медицина с магистърска степен към Медицински университет – София и преди 15 години, заедно с д-р Деница Кафелова създават дентална клиника СВЕДЕНТ. Завършва редица курсове и следдипломни квалификации и се специализира изключително в областта на имплантологията и естетичната дентална

Прочети повече

Д-р Деница Кафелова

Д-р Деница Кафелова

Д-р Деница Кафелова завършва като магистър по дентална медицина към Медицински университет – София и заедно с д-р Величков, основават дентална клиника Сведент.
Д-р Кафелова специализира тясно в областта на пародонтологията и пародонталната хирургия. Завършва редица курсове и следдипломни квалификации в областта на пародонтологията, пародонталната хирургия и розовата естетика като част от всяко комплексно лечение на пациентите.

Прочети повече

Д-р Мила Горбунова

Д-р Мила Горбунова

Д-р Горбунова е завършила Стоматологичен факутет към Медицински университет – София през 2009г. и оттогава е част от екипа лекари в дентална клиника СВЕДЕНТ. Работи предимно с малките ни пациенти, които получават специално внимание в нашата клиника. Другата страст на д-р Горбунова е ортодонтията – подреждането на зъбите на малки и големи, като често е част от екипното комплексно лечение на пациентите. Завършила е редица следдипломни квалификации и специализации в областта на детската стоматология и на ортодонтското лечение със снемаеми апарати (шини, трейнери, алайнери и др.), както и с фиксирана апаратура (метални и естетични брекети от различни системи).

Прочети повече

Д-р Божидар Кафелов

Д-р Божидар Кафелов

Д-р Божидар Кафелов е ендодонтист в дентална клиника Svedent от 2009 година. Член на екипа на клиниката година след основаването й, той започва като асистент и стажант. През 2009 година завършва Медицински университет - София и веднага след завършването си се посвещава на ендодонтията. Преминава редица курсове и следдимпломни обучения, като през 2011 започва да води лекции и курсове в страната и чужбина на тема ендодонтия и естетични композитни възстановявания.

Прочети повече

д-р Роксана Тодорова

д-р Роксана Тодорова

Д-р Роксана Тодорова е член на екипа на дентална клиника SVEDENT от 2012 година. През същата година тя печели студентското състезание в категория Ендодонтия , организирано на Sofia Dental Meeting. Дипломира се през 2013 г. към Факултета по дентална медицина на Медицински университет – гр.София и от тогава до сега развива професионалните си интереси в областта на ендодонтията, възстановяването на ендодонтски лекувани зъби и естетичната дентална медицина  като посещава множество специализирани следдипломни курсове в България и чужбина. Д-р Тодорова практикува основно с дентален микроскоп; владее английски и немски език и в свободното си време се наслаждава на хубава книга, театър и пътувания със семейството и приятели.

Прочети повече

д-р Илиян Стоянов

д-р Илиян Стоянов

Д-р Илиян Стоянов е част от Svedent от 2017 година, когато започва като стажант и асистент.  Завършва Стоматологичен факутет към Медицински университет – София през 2019г. Посещава редица курсове и лекции свързани с естетиката и ендодонтията. Незаменима част от работата му е денталният операционен микроскоп. Д-р Стоянов е от хората, които се самоопределят с работата си, а именно възстановителна и естетична стоматология. Член на Българско Дружество по Естетична Стоматология и Български Зъболекарски Съюз.

Прочети повече

ДЕНТАЛНИ АСИСТЕНТИ

Екипът на дентална клиника Сведент би бил незавършен без нашите прекрасни и отдадени дентални асистенти – Магдалена Йорданова, Десислава Кирева. Със своя висок професионализъм и всеотдайност, нашите дентални асистенти се грижат за спазването на протоколите в клиниката – строги правила за асептика и антисептика, стерилизацията и дезинфекцията на работното място, апаратурата и инструментите – гаранция за здравето, сигурността и спокойствието на пациентите ни. Въвеждането,познаването и спазването на екзактни клинични протоколи от страна на нашите дентални асистенти, превръщат и най-трудните манипулации в лесни, приятни моменти за нас, денталните лекари и нашите пациенти.

Десислава Кирева

Десислава Кирева

Десислава Кирева се присъединява се към екипа на клиниката през ноември 2010 год. и оттогава е част от „гръбнака“ на дентална клиника Сведент. Със своята отдаденост, организираност и бързина, Деси се справя и с най-инфарктните ситуации в клиниката. Отговаря за спазването на протоколите за хигиена, асептика и антисептика, следи строго за дезинфекцията и стерилизацията на апаратурата и инструментариума. Има афинитет към асистирането при пародонтални пациенти, както и при работата с деца. Освен всички неща, за които се грижи Деси, на нея дължим и красотата на нашите орхидеи. Страхотна и човечна.

Магдалена Йорданова

Магдалена Йорданова

Завършва като медицинска сестра към Факултет по обществено здраве на МУ – София, магистър по „Управление на здравни грижи“, Меги се присъдини към екипа на клиниката през април 2010 год. и оттогава е незаменима част от грижата за пациентите. Изключителен асистент, познаващ до най-малкия детайл клиничните протоколи, с афинитет към хирургичните манипулации. Подготвя всички пациенти с придружаващи заболявания и алергии. Незаменим партньор в планирането на графика, дезинфекцията и стерилизацията и подготовката на всеки работен ден в дентална клиника Сведент. Благодарение на познанията си за клиничната и административната работа, Меги се занимава с поръчките и обезпечаването на клиниката с материали, за безпроблемното протичане на леченията.

Милена Спасова

Милена Спасова

 

Емилия Чейрекова

Емилия Чейрекова

 

Емилия Петкова

Емилия Петкова

 

АДМИНИСТРАТИВЕН ОТДЕЛ

Неизменна част от клиниката и безпроблемната ни работа са колегите ни от административния отдел – Магдалена Божанова-Гичева и Василена Зарева, които познават графиците на всички дентални лекари и асистените вклиниката, комуникират с пациентите и колегите и познават проблемите и очакванията им. Василена и Маги могат да ви дадат най-точна информация относно предстоящите манипулации, водят цялата документация и координират работата в клиниката на всички нива. Освен че са прекрасни специалисти, които могат да движат ежедневието на клиниката на пет езика – български, руски, английски, италиански и немски, Маги и Василена са невероятни личности – космополитни, цветни, емпатични и приятни за комуникация.

Василена Зарева

Василена Зарева

Василена Зарева

Магдалена Божанова-Гичева

Магдалена Божанова-Гичева

Магдалена Божанова-Гичева

ОЧАКВАМЕ ВИ

Нашата мисия е поддържането на самочувствието, доброто дентално здраве и красивите усмивки на нашите пациенти! Защото всички ние от Сведент вярваме, че здравето е красиво!

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС