Svedent - dental clinic
БългарскиEnglishDeutsch
НАЧАЛО ЕКИП КЛИНИКА ЕСТЕТИЧНА СТОМАТОЛОГИЯ ИМПЛАНТИ УСЛУГИ КЛИНИЧНИ СЛУЧАИ КВАЛИФИКАЦИИ КОНТАКТИ  
УСЛУГИ
 
Консервативно зъболечение
Фотополимерни обтурации - оптимално възстановяват зъбите, засегнати от кариес, както от функционална, така и от естетична гледна точка.
Фотополимерни вставки (инлеи) - представляват възстановявания, които се изработват в зъботехническата лаборатория, по предварително снет отпечатък от зъбните редици на пациента. Характеризират се с голяма здравина, много добра фунционалност, защото се моделират да наподобяват максимално естествените зъби и в унисон с цялото съзъбие, както и с отлична естетика.
Порцеланови вставки(инлеи, онлеи, овърлеи) - изработват се подобно на фотополимерните вставки, но се отличават с още по-добри качества по отношение на здравина, дълготрайност, естетика - позволяват индивидуално оцветяване и съвършено възпроизвеждане на цвета.
Лети вставки - тяхното изработване се предпочита при зъби, при които естетиката не е водещ фактор, а е необходима здравина, както е при зъби, разположени по-назад в зъбната редица. Чрез тях могат да се лекуват силно разрушени зъби, като те възстановяват дъвкателния релеф и идеално контакта със съседните зъби.
Избелване на зъбите - тази манипулация принадлежи към домена на естетичната стоматология. Зъбите трябва да бъдат не само здрави и добре подредени - все повече хора желаят да имат искрящо бели зъби. На избелване подлежат всички зъби - витални и девитализирани, единични зъби или цялото съзъбие. За преоцветяванията на зъбите съществуват различни причини: употреба на чай, кафе, червено вино или никотин. По правило оцветявания от такъв характер могат да се отстранят с методите на професионалното почистване на зъбите. Но съществуват преоцветявания на зъбите, които имат други причини: общи заболявания, определени антибиотици, зъби с проведено кореново лечение. В тези случаи чрез методите на избелване може да се получи оптично изсветляване на вашите зъби.Съществуват два основни метода за избелване - в домашни условия или в амбулаторни условия под контрола на стоматологичния екип.
Биологични методи на лечение - те целят запазване на виталитета на зъбната пулпа, когато част от защитните й сили са все още запазени. Тези методи стимулират пулпата към образуване на вторичен дентин под действието на препарати на калциево-хидроксидна основа.
Ендодонтско лечение - то се провежда на зъби, чиято пулпа е засегната от възпалителен процес. Състои се в почистване на кореновите канали от тяхното съдържимо (което може да бъде жива, но възпалена пулпа, гангренозна пулпа, некротични материи, стара заплънка и др.), след което каналите се запълват дефинитивно с материали, които херметизират кореновия канал и зъбите се възстановяват - чрез обтурации, инлеи или коронки. В някои случаи може да се наложи ендодонтско лечение на зъби при протетично възстановявване, които биха компрометирали лечебния резултат.
 
Профилактика, пародонтология и заболявания на оралната лигавица
Виж в по-голям размер
Прегледи, консултации, планиране на лечението - всеки пациент на стоматологичен кабинет "СВЕДЕНТ" се преглежда най-внимателно, неговите данни от анамнезата и статуса се документират. Консултира се и се изготвя оптимален план на лечение. При нужда - пациентите се насочват към тесни специалисти - ортодонти, лицево-челюстни хирурзи, имплантолози и др. "СВЕДЕНТ" работи в колаборация с едни от най-добрите рентгенови, микробиологични и зъботехнически лаборатории.
Професионално почистване на зъбите - здрави зъби за цял живот? Това не е мечта, а е една цел, към която всеки трябва да се стреми. Предпоставка за това е последователната и правилната грижа за оралното здраве. Този, който измива зъбите си два пъти дневно, е на прав път. Това, обаче не е достатъчно! Използването на конци за зъби, подходящият хранителен режим и редовното професионално почистване на зъбите при стоматолог трябва да бъдат едно задължение за всеки, който се стреми към постигане на добро орално здраве. Професионалното почистване на зъбите е манипулация, която се извършва в стоматологичния кабинет и цели отстраняването на всички меки и твърди отлагания по зъбите, както и на екзогенните преоцветявания. Професионалното почистване на зъбите се извършва с ултразвукови апарати, с ръчни инструменти и полиране с полирни гумички, четчици и пасти. Стремежът да се отстранят зъбната плака и зъбния камък се дължи на факта, че те са основните етиологични фактори, причиняващи пародонтопатии. Така, пациентите запазват зъбите си бели, венците са здрави,усмивката е блестяща, а самочувствието - непоклатимо. Всичко това изисква, разбира се, време и сътрудничество между стоматолога и пациента, но това са инвестиции, които се възвръщат и отблагодаряват!
Мотивация и професионални профилактични и поддържащи програми - пациентите получават отговори на всички свои въпроси, информация за наличните на пазара орално-хигиенни средства, инструкции за тяхното използване. на всеки пациент се назначава най-подходящата за него техника и се изготвя програма, която включва необходимите стоматологични намеси, честотата на контролните прегледи и дейностите, които пациентът трябва да извършва сам, в домашни условия.
Флуоризиране - апликациите на флуор повишават устойчивостта на зъбите спрямо кариесогенни агенти. За целта се използват гелове, лакове, разтвори за изплакване, флуор-съдържащи пасти за зъби. Най-новият продукт, с който разполага стоматологичен кабинет "СВЕДЕНТ" е Tooth Mousse на фирмата GC. Той представлява водноразтворим крем за локално приложение. Съдържа казеинов дериват и аморфен калциево-фосфорен комплекс. Осигурява целодневна защита на зъбите, помага за неутрализирането на киселинната атака на ацидогенните бактерии в зъбната плака, има приятен вкус. Подходящ е за приложение при пациенти със сухота в устата, затруднена устна хигиена (брекети, шини, инвалидност), след избелване и професионално почистване на зъбите, при чувствителни зъбни шийки, за промяна в цвета на "белите" кариозни петна.
Силанизиране на фисурите - представлява метод, при който със специални материали, наречени силанти, се запечатват фисурите на моларите и премоларите на новопробилите детски зъби. Те пробиват с недостатъчна зрялост на емайла и са уязвими на кариесогенни агенти. С помощта на силантите от една страна, зъбите се изолират от вредните влияния в устната кухина, а от друга - силантите отделят флуор, който се включва в структурата на емайла и го превръща в по-кариесоустойчив.
Лечение на гингивит - включва професионално почистване на зъбите, назначаване на средства за химична инхибиция на зъбната плака и обучение в самоконтрол и поддържане на изрядна орална хигиена.
Лечение на пародонтит - обхваща три фази - инициална, корективна и поддържаща. През инициалната фаза се извършва професионалното почистване на зъбите, коригиране на плакретентивните фактори и обучението и мотивацията на пациента. Корективната фаза може да включва хирургични манипулации (екстракция на безнадеждните зъби, кюртажи с и/ без ламбо), шиниране на зъбите, протетично и ортодонтско лечение. През поддържащата фаза, ние, заедно с усилията на пациента поддържаме постигнатия резултата чрез редовни контролни прегледи, клинична орална хигиена и др.
 
Протетична стоматология
Щифтово изграждане - чрез този метод се възстановяват силно разрушени зъби и корени. Създава се надвенечна част, която да служи за задържане на протетичната конструкция.
Металокерамична коронка - в стоматологичен кабинет "СВЕДЕНТ" зъбите, които се нуждаят от протетично възстановяване, се изпиляват само прагово. Така се постига перфектно адаптиране на короната към зъба, щадене на пародонталните тъкани и максимален естетичен ефект.
Изцялокерамична коронка - изработва се изцяло от керамика, без употребата на метал. Керамиката е висококачествена и стабилна, като максимално възпроизвежда светлопропускливостта на естествените зъби. По този начин, тя не се отличава от съседните зъби. Именно затова изцялокерамичните коронки в естетичната стоматология се възприемат като "върха на изкуството". Тези коронки са подходящи както за фронтални, така и за странични зъби.
Фасети - перфектните фронтални зъби! Много хора в днешно време искат да имат перфектна визия - това включва и техните естествени зъби. Тази нова лечебна техника и съвременните материали откриват изумителни възможности за естетичното възстановяване и оптимизиране на Вашите фронтални зъби. Какво представляват фасетките? Това са тънки керамични люспи, при които изпиляването е максимално щадящо, само в границите на емайла и се изработват от керамични маси, които позволяват индивидуално оцветяване. Те се циментират дефинитивно върху зъбите. Най-често се прилагат при случаи с фрактурирани фронтални зъби, неестетични обтурации, преоцветени зъби, разстояния между фронталните зъби, при зъби с различна форма и големина.
Мостови конструкции - изработват се при дефект в зъбните редици - липсващи един или повече зъба. В зависимост от желанието на пациента могат да се изработят от метал с пластмасово покритие, металокерамика или изцяло от керамика.
Моделно-лети протези
Протези със стави, траверси, фрез-повърхности и телескоп-коронки
Еластични протези - изработват се по системата VALPLAST. VALPLAST представлява биологично поносим термопластичен найлон. Той позволява прозирането на подлежащите тъкани, като готовата протеза е практически невидима. Липсват необходимите за другите протези метални елементи. С този вид протези се постигат оптимален естетичен и функционален ефект и са особено подходящи при алергични пациенти.
Тотални потези - използват се за рехабилитация на зъбно - челюстната система при тотално обеззъбяване. Тоталните протези се изработват в най-малко пет посещения. В първото посещение се прави преглед, снема се статус и се взимат първоначални отпечатъци за изработване на индивидуална лъжица. Във второто посещение с тази лъжица и специфични тестове и движения от страна на пациента се взима нов отпечатък от протезното поле, който е функционално оформен с цел, ръбовете на протезата да се разполагат правилно в устното предверие и протезата да прави вакуум. В третото посещение се определя и възстановява височината на захапката, която е променена вследствие загубата на зъби. При следващото посещение се прави проба с наредени зъби и пациентът може да прецени какъв ще бъде окончателният вид и да се направят корекции, ако е необходимо. В петото посещение протезата е готова и се предава на пациента, дават се инструкции за храненето и поддържането на устната хигиена, като след това задължително пациентът идва и на контролен преглед.
 
Детска стоматология
Мотивация и борба със страха от зъболекар - нашите малки пациенти са обгърнати с много любов, търпение и много внимание. По този начин нашият екип успява да се справи със закостенелите разбирания, че зъболекарят винаги е свързан с отрицателни емоции. При нас лечението на детските зъбки преминава в игри и шеги, децата ни възприемат като приятел и получават подаръци за чудесната си кооперативност.
Лечение на кариес
Лечение на заболяванията на зъбната пулпа
Флуоризиране
Силанизиране - силанизирането е процедура, при която релефът и фисурите на току-що пробилите първи постоянни кътници при децата се запечатват /силанизират/ с глас-йономерни цименти. Тези материали играят ролята на резервоари на флуор и непрекъснато тече обмяна на флуорни йони от слюнката към цимента и оттам - към зъба. По този начин се дава възможност на нематурирания емайл да се узрее и да се превърне в по-кариесоустойчива тъкан. Силанизирането се прави регулярно през определен период от време, до 12-14 година на децата, когато вече са установени стабилни хигиенни навици.
 
Хирургична стоматология
Анестезия - това е метод, чрез който временно и обратимо се потиска чувствителността на сетивните нервни окончания.
Екстракция на зъб - на екстракция подлежат всички зъби, които не могат да се лекуват терапевтично; зъби с кисти и грануломи; безнадеждни от пародонтална гледна точка зъби; гангренозни корени; фрактурирани зъби, които не могат да се възстановят; млечни зъби, когато е настъпило времето за физиологичната им смяна; зъби, които са източник на фокална инфекция и др. Има случаи, в които се налага екстрахиране на зъби за нуждите на протетичното или ортодонтското лечение.
Циркумцизия на лигавичен капишон
Апикална остеотомия
Папилектомия
 
© Svedent 2005 - 2009. Всички права запазени.
02/4446334
Дентална клиника СВЕДЕНТ